Albin – månadens hund – Juni 2019

 

 Fakta:

SE52757/2012 Albin kallas Ozzy.

Född 2012-08-18. Ur en kull bestående av 3 tikar och 2 hanar.

Efter S50180/2002 Leon.

Undan S27460/2006 Essie.

Ägare är Kurt  och Margareta Hof i Aplared. Uppfödare är Mkael Ernstson i Seglora.

Här skriver Kurt och Margareta lite om sin Albin:

Albin kom till oss som liten valp hösten 2012 men döptes snabbt om av sönerna till Ozzy . Ozzy är en riktig familjehund, social och mysig och har haft lätt att lära sig sitta fint, vacker tass o.s.v. Alltid glad när någon kommer och hälsar på och håller sig gärna i närheten. Bevakar matte när hon ska gå ut, kan man kanske få följa med på en promenad?

Ozzy jagar hare och räv och hänger gärna med husse till skogen. Får Ozzy upp ett spår kan det bära iväg flera kilometer. Tyvärr så har husse inte lyckas skjuta hare för Ozzy utan det har varit andra i jaktlaget som har gjort.

       

2016 var Ozzy för första gången på utställning i Tranemo och träffade flera andra gotlandsstövare. Ozzy fick bra omdöme men behöver mer ringträning, så frågan är om det blir fler gånger då husse inte är så intresserad.

Vi önskar Albin (Ozzy) och Kurt fortsatta framgångar i skog och mark!