Senaste Nytt i Valplådan!

Tre fina valpar, en hane och två tikar föddes den 6 april undan SE49867/2018 Cilla I kallad Tessla, ägare Patrik Löfstedt, och efter hanen SE58020/2015, Tikko, ägare Micke Axelsson.
Dessa valpar är sålda och det är de valparna som är på fotona nedan.

Så hoppas vi att S51665/2019 Kättings Freya, ägare Jörgen Pettersson, ska valpa någon gång i mitten av juni. Hon är parad med S53932/2021 Lusse, ägare Bo Pettersson.  
Är du intresserad av valp i denna kull så kontakta uppfödaren Jörgen Pettersson, kennel Ronemarkens på telefonnr: 0706–726853 email: ronehamn69@hotmail.se

Nästa kull att vänta på är S13212/2019 Leia som är parad med SE44369/2021 Sunnansjöstigens Stoffe, ägare Sven Östlund. Dessa valpar beräknas till i mitten av juli.
Är du intresserad av valp i denna kull så kontakta uppfödaren Andreas Östman, på telefonnr: 0737-242298 email: a.oshtman@gmail.com

Tessla med sina nyfödda valpar

Kviståsens Sigge

Kviståsens Signe

Kviståsens Sigrid

Årsmöte

Nu har det varit årsmöte i Gotlandsstövareföreningen. 

Thomas Eriksson från SvStK var tillfrågad som mötesordförande och det skötte han galant. 

Mötet löpte på, ingen hade avsagt sig omval, allt gick smärtfritt och inga rockader skedde. Ett nyval på en suppleant blev det då vi utökar styrelsen. Nu kör vi på ett år till, hoppas vi ses på någon av mässorna i sommar. 

Årets Gotlandsstövare blev Kättings Freya som även blev Bästa tik under 5 år. 

RR Provet följdes upp med Elit 1a & en Elit 3a.

Årsmötet 27 Februari

Anmäl er snarast till vårt årsmöte genom att kontakta Anders Lekander!

anders.lekander@gotlandskaninen.se
0702-160657

Kallelse och årsmöteshandlingar finns bifogade i vår medlemstidning nr 37, Januari 2024.

Är du inte medlem ännu? Kontakta Anders Lekander så ordnar han det.

Välkomna!
Styrelsen Gotlandsstövareföreningen

Månadens hund – Januari 2024

S16626/2009
Ludde

Efter S49135/2006

Undan S50178/2002

Astuens Decco

Vittra

Min fru och jag mötte Ludde för 1:a gången en vårdag när han var runt 10 veckor gammal.
Han levererades av far & son Petersson och vi mötes i Filipstad – Värmland.
Han hade rest långt ifrån Övertorneå. Uppfödare var Per-Hugo Fors. Det blev ett härligt 1:a möte och tycke uppstod omgående. Väl hemkomna så fick han träffa resten av flocken. Vi hade vid denna tiden flera stövare.
Alltnog, tiden gick och Ludde visade tidigt fin vilja att vara i skogen och springa.

Sin 1:a höst tillbringade vi mycket tid i skogen och han sökte och ”plockade” upp en löpa som han naturligtvis tappade några minuter senare. Alltnog, intresset var väckt och med tiden blev han riktigt duktig i skogen.
Han startade så småningom på jaktprov med 7 st. priser som följd. Han blev Rådjursren tidigt, vilket utmynnade i RR pris.
Han testades även mentalt-BPH, vilket gick bra.
Som om detta inte var nog, så var Ludde väldigt framgångsrik i utställningsringen.
Han ställdes ut runt om i landet för olika domare och rönte fina framgångar.

Ludde blev även far till 13 valpar ( 8 tikar och 5 hanar).

Sammanfattningsvis så blev bekantskapen med Ludde och rasen Gotlandsstövare mycket positiv. Han var alltid positiv och älskade att vara i skogen och att visa upp sig i ringen.
Ransäter i januari 2024

Hans Jensen

Nu har du chansen!

Gotlandsstövareföreningen har fått ett riktigt fint erbjudande från vår tidigare ordförande Hans Jensen. Han är jaktprovsdomare inom Svenska Stövarklubben och kan ställa upp och döma din hunds jaktarbete både vid jaktprov som övning (alltså inofficiellt) och vid ett officiellt jaktprov.

Vi vet ju att varje jaktdag är unik och bjuder på sina glädjeämnen och motgångar. Att då ha möjligheten att få släppa sin hund och samtidigt få konstruktiv feedback gör att nästa jaktdag blir lite bättre än den förra. Detta utan den press som såklart finns med då jaktprovet är officiellt.

Detta är en jättebra chans att få testa din hunds nivå och kanske är det till och med så du och din hund fungerar så bra att det faktiskt är läge att göra ett officiellt jaktprov.

Kontakta Hans Jensen på mobilnummer 0730–977484 för överenskommelse om tid och plats. Hans dömer företrädesvis inom Värmland.

Vår nuvarande ordförande är även han jaktprovsdomare inom Svenska Stövarklubben. Han kan döma jaktprov som övning (alltså inofficiellt) och som officiellt prov.

Kontakta Jörgen Pettersson på mobilnummer 0706–726853 för överenskommelse om tid och plats. Jörgen dömer företrädesvis på Gotland men vid enstaka tillfällen (beroende på arbetets förläggning) även på andra platser i Sverige. Då måste du i så fall själv ordna med jaktmark.

Är du kanske jaktprovsdomare inom Svenska Stövarklubben och vill hjälpa till att få fram jaktligt bra gotlandsstövare? Hör av dig till någon i styrelsen, din hjälp uppskattas!

Nu är tidningen här!

Läs allt om vår rasträff, om utställningen i Ödeshög och se foton på alla 21 gotlandsstövare som var där. Att det var världsrekord på antal gotlandsstövare på samma plats kan väl ingen ha missat!

I detta nummer finns också ett förslag till vår rasspecifika avelsstrategi, den vill vi gärna att ni läser och lämnar kommentarer om till irene.gotlandsstovare@gmail.com

Är du inte medlem? Kontakta vår sekreterare Anders Lekander på anders.lekander@gotlandskaninen.se så ordnar han det.

TREVLIG LÄSNING!

Avelsstrategi

Hej alla! 

Vi i styrelsen håller på med att ta fram en långsiktigt hållbar rasspecifik avelsstrategi för vår ras. Nu har vi kommit så långt att det finns ett färdigt utkast för er att läsa. Dokumentet är alltså inte helt färdigt ännu. 

Vi vill gärna ha era frågor och synpunkter på det som står i dokumentet eftersom alla medlemmar ska ha insyn och också vara införstådda med innehållet. 
Maila till Irene Berglund på mailadressen: irene.gotlandsstovare@gmail.com så kommer era synpunkter att beaktas i det slutliga dokumentet. Vill ni hellre ringa så gör gärna det på mobilnummer: 0731-829912. 

När dokumentet är klart kommer det att sändas till Svenska Stövarklubben för godkännande och för vidare befordran till SKK:s Avelskommitté. De i sin tur kommer, förhoppningsvis, att fastställa dokumentet och sen gäller den strategin under åren 2024-2029. 

Tack på förhand för er medverkan!