Gullan – månadens hund – maj 2019

Fakta:

SE23831/2013 Gullan kallas Alice.

Född 2013-03-06. Ur en kull bestående av 3 tikar och 3 hanar.

Efter S46347/2002 Hugo.

Undan S16631/2009 Raja 1.

Ägare är Berndt Wilnerzon i Eksjö.

Uppfödare är Kim Claesson och Sarah Levänen i Lesjöfors.

Här skriver Berndt lite om sin Gullan:

”Gullan, kallad Alice, kom till oss i juni 2014. Då var hon drygt 1 år och hade återlämnats till uppfödaren. Vi har haft en gotlandsstövare innan med enbart positiva erfarenheter så det var inte svårt att tacka ja till denna omplacering.

Alice är både lugn och trygg. Hon är aldrig svår att ha med sig, varken till mitt arbete eller till vänner och bekanta.

När Alice kommer till skogen blir hon en helt annan, full av jaktlust och ivrig att komma loss. I början jagade hon allt men har de senaste åren mest ägnat sig åt hare och så någon enstaka räv. Hon är bra på upptag men oftast lite för ivrig på dagens första släpp då hon lätt släpper skallet. Alice är envis som få och hade hon fått bestämma hade hon helst jagat sju dagar i veckan.

Vår Alice, liksom förra tiken, är en social och trevlig hund med stor jaktlust och ett stort hjärta!”

Vi önskar Gullan och Berndt fortsatt lycka till!