Vi for i västerled….

Reserapport från utställningen i Jaren – Norge 2018-05-10

Hadeland Harehundklubb arrangerade en utställning i Jaren som ligger ca 150 km från riksgränsen mellan Norge och Sverige.

Domare var norskan Anne Martit Olsen.

Ca. 90 stövare var anmälda och fördelades på 11 olika raser. Fördelat på: Beagle, Drever, Dunkerstövare, Finsk stövare, Haldenstövare, Hygenhund, Sweizerstövare, Rysk stövare, Italiensk Spinone, Hamiltonstövare och Gotlandsstövare.

Vi startade i arla morgonstund, Lars-Erik från Årjäng och Hans ifrån Ransäter.

Vi träffades i Charlottenberg 07:30 och var framme i Jaren kl. 10:00 efter ca 15 mils körning.

Lite kuriosa – vi körde igenom 27 cirkulationsplatser och passerade 4 bergstunnlar vilken den längsta ”Lunnertunneln” mäter hela 3,8 kilometer. Och omvänt på hemvägen. Det fanns fläckvis snö inne i skogen utefter vår resväg

Arne – Torun och Lars-Erik

Efter att ha rastat av Arne och Torun, så anmälde vi vår ankomst och fick nummerlapparna.

Väl på plats så hittade vi en plats i skuggan för idag blev det en riktig högsommardag med runt 25 grader varmt. Vi blev väl mottagna – 3 Gotlandsstövare på samma dag.!  Det hör inte till vanligheterna att vår ras visas upp i Norge

Vi förstod att det skulle dröja några timmar innan det blev vår tur att visa hundarna, så vi passade bland annat på att träffa ledaren för Hygenringens avelsråd vid namn John Anders Nesbakken.

Vi resonerade kring parningen med Mozart och den purfärska med Odin. Man är välvilligt inställda till oss och har fler hanar att anvisa om så skulle bli fallet.

Nu avvaktar vi att Torun (Tora) går i valp och att hon får valpar i Juni.

Något senare på förmiddagen så anslöt Sindre Klaushagen med sin Alli (Ayla). En jättesnygg tik som var som våra hundar ofta är, jättekärnvänlig och gullig. Hon ville Pözza på oss alla!

Vi passade givetvis på att resonera med Sindre kring hennes kommande parning och Sindre uttryckte att han gärna parar Alli med Arne som han nu fick chansen at träffa.

 

Nu till resultaten för utställningen:

Arne: Excellent, Ck, BIR och slutligen BIS 5:a av 11 raser – Kanon!

Torun: Excellent, CK, 2:a i TKKL – Kanon!

Alli:  Excellent, CK, CERT, BIM samt 1:a i  TKKL. Hon saknar 1 CERT och Sindre skall starta henne inom kort igen. Får hon ett CERT till så blir hon, om jag fatta rätt, Norsk Utställningschampion! Kanon!

 

Sammanfattning:

  • Vi hade en jättetrevlig dag med våra hundar!
  • Vi har ett bra och positivt samarbete med Hygenringen! Vi knöt/odlade kontakter!
  • Vi har marknadsfört Gotlandsstövaren i Norge (Tack Anders för Infobladen) Det var flera som visade intresse för Gotlandsstövararen.
  • Våra hundar visade upp sig på ett positivt sätt och dom fick fina omdömen!

Vid pennan

Hans Jensen