Årsmöte

Notis

Alla medlemmar är välkomna till Gotlandsstövareföreningens årsmöte. Det avhålls i år den 29 mars  i Naturcenter i Lilla Hycklinge, Döderhult utanför Oskarshamn (sök på Lilla Hycklinge i Google Maps).

Årsmötet börjar kl 11 med en lättare lunch, därefter vidtar årsmötesförhandlingarna.

Förutom årsmötet kommer det att informeras om det inkorsningsprojekt som Gotlandsstövareföreningen driver. Information också om projekt Svenskstövare som Svenska Stövarklubben och Svenska Kennelklubben driver.

Det blir också tid till frågor och diskussioner och sist men inte minst så hoppas vi på en trevlig dag tillsammans med många Gotlandsstövarevänner.

Meddela vår sekreterare Anders Lekander om du tänker komma så att matåtgången kan planeras.

Maila anders.lekander@gotlandskaninen.se eller ring 0498-218891.

Hjärtligt Välkomna!

 

Aktuellt

Notis

humla

Astuens Humla med ägare Stefan Hansson

Lufsens bravader

Anton Lord har här fällt sin första räv framdriven av Lufsen. Haren skjöts under jaktveckan i Rajastrand efter cirka en timmes drev.

Antonräv Antonhare

Har du något att berätta om din Gotlandsstövare eller någon vacker bild du vill dela?

Skicka in din/dina berättelser och/eller bilder till någon av oss i styrelsen så publicerar vi det här!

Höstens jaktresa med gotlandsstövare

Härmed inbjuder vi till en favorit i repris. Höstens jaktresa med gotlandsstövare går till Birribissens camp vid Rajastrand på gränsen mellan Jämtland och Lappland. Vi var ju där hösten 2011. Höstens jaktvecka blir 26 oktober – 2 november 2013.

Antalet deltagare är begränsat till 15 personer plus hundar. Gruppen disponerar tre stugor med plats för sju, fem respektive tre personer. Kostnaden för jaktveckan är 2000 kr per person. 1000 kronor betalas i samband med anmälan till Gotlandsstövareföreningens plusgirokonto 168 64 50-6. Senaste datum för anmälningsavgiften är den 23 augusti. För att få pengarna åter vid eventuellt återbud, krävs läkarintyg eller motsvarande som styrker giltig anledning för återbud. I övrigt gäller principen för anmälan ”först till kvarn”. Slutlig betalning (1000 kr) görs på plats direkt till jaktvärden.

Frågor besvaras av Paul Hedenberg, som är reseledare. Tel: 0345 – 300 48 eller 070 – 211 05 75. E-post: tjabo29@hotmail.com. Han tar även emot anmälningarna till resan.

Artikel om Gotlandsstövaren

Anders Lekander har skrivit en artikel om Gotlandsstövaren som kommer att publiceras i tidskriften Natur på Gotland, som har en artikelserie om de gotländska husdjursraserna. Ni kan läsa artikeln här.

Gotlandsstövareföreningen på Elmia i maj 2013
ElmiaGotlandsstövaren är en utmärkt familjehund!
Bilden är på Hans Åslunds Laban med bästisen Olov.
familjehund

Årets Gotlandsstövare

Årets Gotlandsstövare är Kenneth Liljas hund Astuens Hälge.
lilja

Jaktprovsresultat

Gotlandsstövaren Ludde har erövrat ett förstapris i öppenklass på hare. Provet genomfördes i Hagfors, Värmland. De yttre förutsättningarna var minus en grad, vindstilla och kraftig upplega. Snödjupet av mellan 25-30 cm vilket gjorde att Ludde fick kämpa rejält i snön. Dömde gjorde Roland Halvarsson från Torsby.
Ludde