Uffe – månadens hund – april 2019

Fakta:

SE38563/2015 Uffe

Född 2015-06-19. Ur en kull bestående av 3 tikar och 4 hanar.

Efter S16624/2009 Boj.

Undan S16640/2009 Ronemarkens Stina.

Ägare är Anders Jansson Molkom.

Uppfödare är Per Göthe Orsa.

 

Här berättar Anders sambo Linn om Uffe:

Linn, Lillhusse och Uffe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uffe – eller Puffe-Puffen som ”Lillhusse” säger!

”Jag är en aktiv liten kille som älskar att springa lös ute i naturen. Får jag upp ett spår, har husse fullt upp att hålla koll på mig! En mil eller två går fort och gör mig inte så mycket – en snabb vila, sen vill jag ha full fart igen!

”Husse säger att jag har ett jättefint driv och en fantastisk nos! Tyvärr har vi haft otur i skogen, husse och hans kompisar har inte varit tillräckligt snabba med skjutfingret när jag och bytet kommit susande förbi. Okej, någon gång kan det ju ha berott på att jag har drivit fel djur, men det var ju när jag var ung och dum. Nu vet jag ju bättre! Typ…

Klar för jakt!

Som familjehund är jag väldigt bra! Jag blir superglad när det kommer folk och jag vill gärna kindpussas! Barn är mysigt och Lill-husse och jag kommer bra överens. Speciellt när han har någon smaskig sak i handen, då bjuder jag gärna på ett trick eller två! Favoriterna är ”Sitt”, ”Ligg”, ”Vacker tass”, ”High five” och ”Kryp”. Ibland ställer jag även upp på ”Nos-tricket” – alltså när husse lägger en godisbit på nosen, och jag får inte ta den förrän han säger ”varsågod” –  men då måste jag vara på riktigt bra humör. Man kan ju inte ställa upp på vad som helst liksom… ”

Vi önskar Uffe och hans familj fortsatta framgångar med jakten och  tricken.