Alma – månadens hund – mars 2019

Fakta:

SE52760/2012 Alma

Född 2012-08-18. Ur en kull bestående av 3 tikar och 3 hanar.

Efter S50180/2002 Leon.

Undan S27460/2006 Essie.

Ägare är Bosse Pettersson i Kättilstorp.

Uppfödare är Mikael Ernstson

  

Alma födde en kull valpar 2018-12-15. Det blev 3 tikar 2 hanar.

Far till denna kull är  SE38562/2015  Ubbe

Här några rader från Matte om Alma:

Alma
– Av en ren tillfällighet när Bosse var ute och jobbade, stötte han på en liten tik på 14 månader. Alma´s husse hade nyligen avlidit och familjen Pettersson blev för första gången ägare till en Gotlandsstövare. Hon älskar givetvis att vistas i skog och mark, tar gärna lång promenader och cykelturer med matte.

– I början kändes det som Alma jagade allt på fyra ben, men numera är det enbart hare. Hon är snabb på att ta upp och driver ca en timme. Denna jaktsäsong har varit lugn eftersom Alma nyligen har fått en kull på fem valpar, tillsammans med Ubbe (som kallas Decco).

– Det har varit en fantastisk, intensiv och lärorik tid, eftersom vi inte har någon tidigare erfarenhet. Vi önskar alla nyblivna ägare till dessa valpar ett stort lycka till och ge dem mycket kärlek så får ni desto mer tillbaka.

GSF önskar Alma och hennes ägare fortsatta framgångar!