Astuens Disa – månadens hund – april 2017

Astuens Disa

Fakta:

Ägare är Ulla Ekelöf från Källunge Säggeby – Gottland.

S49131/2006 Astuens Disa är född 2006-06-20. Disa kommer ur en kull med 6 valpar. Uppfödare är Ulla Ekelöf och Göran Ekelöf.

Efter S48361/2001 Jalas. Undan S40597/98 Betty.

Disa är jakt och utställningsmeriterad.

Här berättar Göran om Disa:

Disa (efter Betty och Jalas)är född 2006-06-20 hon blir alltså 11år nu i sommar. Två kullar har hon lämnat efter sig med Lufsen som far till den första kullen och Hygenstövaren Mozart till andra kullen som går under arbetsnamnet inkorsningskullen (Kaip, Kolle (Kallas Kenta), Kicken, Kelli, och Kari.

Disa har alltid varit en bestämd  dam högst upp i rangordningen av de hundar hon mött i sina dar inklusive mamma Betty. Jaktlust har hon så det räcker till och lite till. Hon driver endast hare Husse hade gärna sett att hon även drev räv. I yngre dar gick hon ifatt en skadskjuten räv och blev antagligen lite biten av denna räv. sedan dess har det varit lögn i helv… att få henne att driva räv. Rådjur drev hon med glädje tills hon förstod att det var absolut förbjudet, och blev därefter 100%igt rådjursren. Numera driver hon inte med någon större hastighet vilket hon gjorde som unghund, då kunde det hända att någon unghare som tryckte lite för länge, fastnade i gapet på Disa. Ja annars är hon väl som Gotlandsstövare i allmänhet, kelig, social, och lite varsk.

Vi önskar fortsatt lycka till för Disa med ägarna Ulla och Göran!