Hallas Raja – månadens hund – september 2016

                                       Raja 1

Fakta:

Ägare är Anders Lekander från Visby.

S16609/2009 Hallas Raja är född 2007-04-09 på Gotland. Raja kommer ur en kull med 6 valpar. Uppfödare är Agneta Herlitz.

Efter S46849/97 Vicke.

Undan S44390/98 Hallas Freja.

Raja är utställd hela 7 gånger med fina omdömen. (se nedan)

Ägaren – Anders Lekander berättar….

Raja föddes i min och min sambos kennel. Jag var alltså med när hon såg dagens ljus i april 2007. Detta var vår femte gotlandsstövarekull och som det skulle visa sig, vår sista. Moder Freja var från vår egen uppfödning och fadern Vicke var min alldeles egna hund, inköpt som valp 1997 i Hablingbo på södra Gotland. Raja såldes till en lantbrukare och jägare i När socken på sydöstra Gotland. Där jakttränades hon och var också en uppskattad familjehund. De tyckte dock att hon var lite för själständig under jakt och svår att kalla in. När de märkte att de inte hade tillräckligt med tid för Raja, fick jag förfrågan om att köpa tillbaka henne. Jag blev glad över erbjudande, för just då (2013) passade det bra att jag fick ytterligare en hund.

Jag använder Raja som sällskap och jagar inte med henne. Hon berikar mina naturpromenader genom att uppmärksamma mig på harar, rävar, kaniner, rådjur och igelkottar, ja i stort sett allt som rör sig. Hon är väldigt snäll och jag har aldrig sett henne arg, inte ens på andra dumma hundar. Jag har ställt ut henne några gånger och hennes finaste meriter är Nordisk Veteranvinnare 2015 och Best In Show veteran vid Jakthundklubbarnas utställning på Gotland, våren 2016.

                                         Raja 2

Vi önskar ekipaget fortsatt lycka till!