Ajax – månadens hund mars 2016

ajaxkök
SE28036/2013 Ajax
efter S16626/2009 Ludde undan SE19157/2010 Ronemarkens Jessie.
Ägare är Agneta Broberg i Ugglebo – Andersviksberg – Malungs finnmark.
Född 2013-04-07 i Dragsjön – Värmland.
Uppfödare är Jörn Knudsen.
Kullen består av 3 hanar och 2 tikar.
ajax valp
Agneta berättar…..

”Jag var med när Ajax och hans fyra syskon föddes. Då hade jag inte tänkt att jag skulle ha någon av valparna, jag hade ju lapphund som ”min” ras.  Allt eftersom de blev äldre och gulligare så började jag fundera på att bli harjägare. Jag fastnade för Ajax. Han var lik Ferdinand, när de andra busade runt på gräsmattan satt han i ett hörn av hagen och tittade på.”

ajax knähund1 ajax knähund2

”Han har växt upp till en glad och tillgiven hund som gärna ligger matte eller husse i soffan och titta på TV. På tal om TV, Ajax älskar att ser på tv, favorit program är ”Cesar Milan” och ”SOS djurakuten”

”Allra bäst mår han när han får krypa under mattes täcke och titta på datorn tillsammans med husse, att sitta i knät är också mysigt.”

ajax täcke

”Ajax har jagat allt från råttor till älg men i vinter har polletten ramlat ner och han jagar hare för hela slanten. Tyvärr har inte matte och husse lärt sig var haren har sin gång, så vi har inte lyckats skjuta någon för honom ännu.”

Han är utställd 2 gånger med excellent och CK som bästa merit.

ajax ck

”Som familjehund är han underbar, mycket social vill vara med överallt, han är jätte glad i folk vill hälsa på alla om han får. Han är glad i andra hundar också, välkomnar alla även på ”sin” gård.”

ajax03

Vi önskar Ajax och Agneta lycka till !