Månadens Gotlandsstövare augusti 2015

SE 26258/2012 Astuens Idde, efter S57306/2009 Lukas, undan S45063/2004 Astuens Allie.

Idde finns hos Jeanette och Henrik Schwartz i Bengtsfors-Dalsland.

Idde aIdde bIdde dIdde c

Vi har i senaste numret (nr 20) av medlemstidningen ”Gotlands Stövaren” kunnat läsa om vad Idde bland annat gör när han inte är i skogen. Det tränas och tävlas i Rallylydnad. Idde har gjort bra ifrån sig och startat inte mindre än 7 gånger på prov!!

Om jakten:
Idde har ett bra sök och är envis. Han är hård i skallet, nästan för hård enligt husse då det blir svårt för Idde att få tryck på drevdjuret. Han skäller endast på hare och grävling. Man har ännu inte lyckats skjuta en hare för honom så det är väl svårt för honom att veta vad vi vill att han ska göra i skogen. Han tar grävlinglöpor och spårar fram till gryt. Han markerar även om det är någon inne i ett grytet.  Så husse är lite sugen på att låta honom gå på grävling i höst. Räv verkar han inte ha något större intresse av. Det kan väl bero på att han som valp blev biten i nosen av en räv då han stack ner den i ett gryt. Han drev räv endast en gång ifjol.
Idde är en otroligt lugn, trygg och tillgiven hund som fungerar att ha med sig till jobbet såväl som på semestern. Han har inga problem att vara ensam hemma heller.
Jeanette tror att man till stor del har uppfödarna Ulla och Göran Ekelöf att tacka för detta då de genom tidig social träning och rutiner gav Idde den absolut bästa starten i livet.

Idde kommer ur en kull på 6 valpar. (4 hanar och 2 tikar) Syster Imma och brodern Ingo är utställda med fina omdömen som resultat.Imma är även jaktmeriterad.

Uppfödare är Ulla och Göran Ekelöf i Källunge-Säggeby Gotland.