På plats i Sunne – del 2.

Även denna mässa är en av våra aktiviteter  inom ramen för vår marknadsföringen av Gotlandsstövaren.  Denna gång bestod ”mässgänget” av Jörn Knudsen, Dennis Nielsen och Agneta Broberg med Luddes son hunden Ajax, samt Hans Jensen med hundarna Ludde och Tekla.

Mässområdet som tillhör Rottneros park, ligger naturskönt strax söder om Sunne tätort, och är en jättefin park i slottsmiljö vid sjön Fryken.

Väl komna på plats på torsdagen eftermiddag, så inleddes byggandet av vår monter. Vi campade ihop med ett antal olika rasföreningar. Noterbart var att från Stövarsidan var endast Gotlandsstövarföreningen och Hamiltonklubben var på plats!

Fredagen bjöd på växlande väderlek. Stämningen på topp. Mycket tack vare att alla som ”tältade” ihop med oss var mycket trevliga!

Besökarna, som inte var så många denna dag, hälsade på oss i vår monter och ställde frågor om rasen. Dom tyckte att Gotlandsstövaren var en fin och lugn hund. Lagom storlek var ett annat omdöme. Anmärkningsvärt många hade inte sett eller hört talas om vår hundras! Vi hade även besök av norrmän, tyskar och holländare. Då fick man ”damma av” skolengelskan och skoltyskan! Å tänk – det funkade dé mä! Hundfolk har uppenbarligen ett gemensamt gränsöverskridande språk – eller?

lördag morgon sken solen och mässbesökarna ”vällde in”. Vi knöt nya kontakter med stövarfolk som var fram till oss och pratade stövare i allmänhet och Gotlandsstövare i synnerhet.

Vi passade även på att ställa ut Ludde. Värmlands Stövarklubb anordnade en officiell utställning. Göran Johansson dömde. Ludde erhöll  Excellent + CK, BIR, Cert och blev slutligen BIS 3:a. Ludde deltog även i en rasparad på eftermiddagen och fick varma applåder av publiken.

.Luddeuts3rosetter1rasparad 1raqsparad2SDC14828SDC14829SDC14838SDC14845