RASTRÄFF FÖR GOTLANDSSTÖVARE

Välkomna till Rasträff för Gotlandsstövare!

Om rasträffen

I samband med Roslagens Stövargille och Uppland-Västmanlands Stövarklubbs officiella utställning på Brukshundsklubben i Norrtälje inbjuder Gotlandsstövareföreningen till en enkel rasträff.

Ta med eget fika eller köp på plats och kom bort till Gotlandsstövareföreningens tält och prata Gotlandsstövare. Styrelsen finns på plats och vill gärna träffa er och era hundar, även de som ni kanske inte ställer ut just denna dag. Om ni vill ta med hund/hundar som inte ska ställas ut så ska vaccinationsintyg tas med och visas upp.

Om vi blir fler än tio utställda hundar så slår vi rekordet från Stövarklubbens 100-års jubileum. Så kom med din hund och slå rekord, träffa styrelsen, ha en trevlig dag tillsammans med din hund samtidigt som du får den bedömd och därmed meriterad.

Vi har bl.a. information om inkorsningsprojektet, (Astuens Disa är nu parad med Hygenstövaren Tosstjønna’s Mozart) och ni har möjlighet att ställa frågor och kanske till och med tinga på en valp.

Domaren, Kenneth Edh, är en auktoriserad Allround-domare och dömer över hela världen. Han är mycket trevlig mot både utställare och hundar. Just den här dagen har han lovat att prata lite om exteriör och funktion på stövare i allmänhet och Gotlandsstövare i synnerhet. Detta kommer att ske direkt efter bedömningen av rasen. Ni är alla varmt välkomna att vara med och lyssna, kommentera och ställa frågor.

Vi kommer bl.a. att diskutera eventuella förändringar i rasstandarden för Gotlandsstövare eftersom dagen rasstandard inte på ett bra sätt beskriver hur den ideala Gotlandsstövaren ska se ut. Punkter som är aktuella är kroppens höjd-längdförhållande, korslutning, svansansättning, pälsfärg, ögonfärg.

Om utställningen

Behöver du tips om hur du ska visa din hund eller vill du ha hjälp att visa hunden så ring Irene 0731829912 så fixar vi det.

Ägaren till hunden måste vara medlem i någon av Svenska Stövarklubbens Lokalavdelningar http://www.stovare.se/medlemsskap.asp

Hunden måste vara vaccinerad enligt SKK:s regler: http://www.skk.se/hundagande/tips-och-rad/skotsel/vaccination/

Sista anmälningsdag till utställningen är den 28 juli 2014

Anmälan görs till Lena Dannberg, Libbarbovägen 14, 748 40 Örbyhus telefon 0730-610374

Den information som behöver finnas med är:

  • Hundens namn, registreringsnummer och ras samt uppfödarens namn (uppgifterna finns på registreringsbeviset från SKK)
  • Ägarens namn, adress, telefonnummer och i vilken lokalklubb ägaren är medlem
  • Vilken klass hunden anmäls till
    • Valpklass 6-<9 mån. Juniorklass 9-<15 mån. Unghundsklass 15-<24 mån. Öppen klass >=24 mån. Jaktklass. Championklass. Veteranklass >8 år.

Startavgift 250 kr inbetalas på klubbens pg 36915-7

Besiktning kl 09 och bedömningen startar kl 10.

 

Länk till Uppland-Västmanlands sida

http://www.uv-stovarklubb.se/index.php/2014/06/utstallning-i-norrtalje-9-augusti/

Övernattning Norrtälje

http://www.svetur.se/sv/roslagen/

www.blocket.se

www.fritiden.se