Rasträff och Utställningsframgångar för Gotlandsstövarna

Nu har rasträffen för gotlandsstövare gått av stapeln.

I helgen slog vi världsrekord i antal Gotlandsstövare på en och samma plats! Hela 21 st gotlandsstövare med sina ägare kom från alla Sveriges och Gotlands hörn för att samlas utanför Ödeshög. På bilden ser ni alla hundar samlade, inget lätt projekt, men det gick!

På rasträffen avhandlades och diskuterades det RAS-dokument som håller på att tas fram. Vi pratade päls-och ögonfärg, vardagsmentalitet, jakt och hälsa och hur avel för rasens bästa behöver se ut. Anders Lekander och Irene Berglund stod för presentationen av ämnena och deltagarna bidrog med värdefulla kommentarer.

Av de 21 hundar som var med på lördagen så deltog 17 stycken på söndagen på Östergötlands Stövarklubbs utställning med Morgan Wacht som domare. Alla hundarna visade sig mycket bra och bedömningen blev därefter. Domaren delade ut 13 Exellent varav 8 fick CK (championkvalitet). 3 fick Very Good och en fick Good. Kättings Freya knep åt sig Certifikatet.

Bäst i Rasen (BIR) blev Tutaryds Kurre-Krut och Bäst i Motsatt kön (BIM) blev Tutaryds Greta-Gnista. Glädjande nog placerade sig Tutaryds Kurre-Krut som 2:a i Best in Show-finalen, endast slagen av Ham Trumpetaregårdens Doris, bra gjort!

BIR och BIS2 Tutaryds Kurre-Krut med uppfödare Catalin Eigner och BIM Tutaryds Greta-Gnista med ägare Frida Månsson. Grattis till fina framgångar!

Grattis till alla er som hade så fina hundar!

Sist men inte minst, Stort TACK till alla er som kom och som gjorde helgen till en Gotlandsstövarehelg att minnas!