Kaip – månadens hund – Oktober 2020

Här kommer den andra Gotlandsstövaren ur inkorsningskullen med Hygenstövare.

På språng!

Fakta:

SE JCH SEUCH 46423/2014 Kaip. (Kaipen)

2014-07-23. Ur en kull bestående av 3 tikar och 4 hanar.

Far: 

Hygenhunden  NO42773/2009  Tosstjönnas Mozart.

Mor:

Gotlandsstövartiken S49131/2006 Astuens Disa.

Uppfödare:

Ulla Ekelöv Visby. 

Ägare:

Michaela JanssonÖstersund.

Här berättare Michaela om sin Kaip….

Kaip flyttade hem till mig 1 november 2014. Min första egna hund blev ett rasvårdsprojekt för att bevara rasen Gotlandsstövare. Utan att veta vad jag gett mig in på så kände jag att det var en utmaning. Målet var redan uppsatt som valp, han skulle bli en dubbelchampion. Så jaktprov efter jaktprov, utställning efter utställning så tog vi hem titeln SEUCH och SEJCH vid 2,5 års ålder, den andra Gotlandsstövaren som någonsin blivit dubbelchampion!

 

12 utställningar med 12 excellent, 10 jaktprov därav 6st är elitklass. Vi har kommit 3:a i Qvinnokampen 2 år i rad, blivit årets gotlandsstövare 2 eller 3 år i rad och 2017 fick han 4st fina avkommor efter sig med Astuens Imma.

Idag har vi lagt allt vad prov och utställning heter på hyllan och bara njuter av våra stunder i skogen. Kaip är en rolig hund i skogen som alltid bjuder på jakt och levererar 110% varje gång jag stryker kopplet. Han jagar både hare, björn och i bland räv. Han är lite lös på slag och tappt, men är en snabb upptagare och är en riktig fena på snödrev. Till vardags en fin träningskompis som likväl kan ta en dag på soffan som en heldag på fjället.

Mvh  Michaela Jansson