Stockholms Dog Show 2017

Nyss hemkommen från en spännande och lyckosam helg i Älvsjö. Man har
alltid lite funderingar vad en hund mässa kan innebära och ge för en själv. Vi satt precis som ifjol ihop med Schiller, Hamilton, och Småland stövarna och representerade stövarjakten och stövarkulturen ihop.

Helt enkelt som en liten familj i en och samma monter med ett och samma intresse. 14.000 besökare på lördagen var där lördagen. Nästan lika mycket på söndagen. Vad mucket frågor vi får om våra hundar, man behöver aldrig vara orolig vad man skall prata om härnäst för besökaren har redan nästa fråga på gång.

Allt från hur dom jagar är som familjehundar, spår noga – vind drivande. Höfter, tassar.Hur man arbetar med hunden för att bli klövvilts ren. Ja helt enkelt allt mellan himmel o jord.

Det är mycket positivt från besökarna vi får men en av de saker dom pratar mest om det är lugnet i stövar lägret (oavsett ras) dom ligger där lugna och trygga.Inget skällande bara goa och glada hundar. Barn, mamma, pappa – alla kan klappa kela med våra hundar och ställa sina frågor.

Årets besättning i montern var Tomas Eriksson med hunden Berra. Kenth Jörgensen med Alva samt Irene Berglund och Jörgen Pettersson.

Stefan Hartog med hunden Basse (Nisse) som
deltog vid utställningen i Stockholm där han fick bedömningen Verry Good.

Inget att klaga på, för när hunden växt till sig lite och husse ringtränat med Basse så kommer det gå ännu bättre.

Rapportör
Jörgen Pettersson