Hundar vi minns – del 2. Allie (2004-2013)

h%f6g-uppl-2010-310

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinterträning

Här berättar Göran Ekelöf om Allie:

Många stövare har jag haft under årens lopp men ingen har varit så omtyckt som Allie, hon var en underbar hund till både jakt, utställning och som familjehund.  I utställningsringen gick det bra det blev en hel del CK, Bir, Bis och en topplacering på Svenska stövar klubbens jubileumsutställning där Sveriges vackraste stövare skulle utses (om det nu ens går).

Hon drev både hare och räv och det blev många trevliga minnesvärda stunder i skogen med henne. Rådjur var inget problem eftersom hon var förhållandevis lätt att få 100%igt rådjursren. Hon blev felaktig utnämnd till jaktchampion av Gotlands stövarklubb, det som fattades var en barmarks 2a, det hade hon fixat till, om hon inte hade omkommit i trafiken hösten 2013.

Två valpkullar lämnade hon efter sig, en kull med fem valpar och en kull med 6 valpar.