Astuens Decco – månadens hund – augusti 2016

Decco 1      Decco 6Faktaruta:

Ägare är Lisa Isaksson och Johan Sjödin från Vilhelmina.

S49135/2006 Decco är född 2006-06-20 på Gotland. Decco kommer ur en kull med 6 valpar. Uppfödare är Ulla och Göran Ekelöf.

Efter S48361/2001 Jalas.

Undan S40597/9 Betty.

Decco är utställd hela 1gång med 1:a pris i Juniorklass  med Hederspris och BIR som bedömning.

Decco har en kull efter sig med S50178/2002 Vittra. Det blev 5 hanar och 3 tikar.

Jaktligt så är Decco en bra hund enligt Lisa och Johan. Han vill gärna jaga Hare.

Här berättar Lisa och Johan lite om deras hund Decco:

– ”På hösten 2006 hittade vi vår jaktkompis. En annons som såg intressant ut med en stövare som väckte vårt intresse. Sagt och gjort efter samtal med Ulla och Bosan Ekelöf som hade kullen så bokade vi en flygresa från norrländska Vilhelmina ner till Visby på Gotland. Där väntade han på att få börja sitt äventyr vår ”lille” stövare. Sedan dess så är han en riktig norrlänning som gillar långa jaktdagar för att sedan avsluta dagen nerbäddad i soffan framför TV:n. Hans goda möjligheter att få jaga på stora jaktmarker har bidragit till bra sök och Decco ger sig inte för än han har fått en hare på benen. Präglad bara på hare så kan vi jaga hela höstarna ända tills snöns djup sätter stopp. Då brukar vi kunna summera ihop många fina jaktdagar tillsammans.”

– ”Deccos personlighet präglas av ett lugnt och stabilt psyke. Han är otroligt snäll och lättsam. Han skulle dock behöva få ut mycket mera energi året om för han har en sådan jaktlust. Tyvärr kan han inte vara lös som gårdshund för hans starka jaktlust lurar iväg honom till skogen. Så idag en varm julidag ligger han i sin hundgård och drömmer om ännu en spännande höst med nya möten med jösse hare.”

Vi önskar ekipaget fortsatt lycka till!