Torun – månadens hund – juli 2016

                                           pose

Hej på er!
Jag har blivit ombedd att skiva lite om mig själv Jag heter Tora till vardags, men på papper heter jag Torun. Sommaren 2011 kom det en skäggig gubbe och köpte mig, trodde inte att vi skulle åka långt, men det gjorde vi, från Orsa ner till Arvika i Värmland. Första hösten fick jag väl springa lite, och plötsligt så var den där haren framför mig, haha skitkul var det ju! Andra hösten så var det mindre roligt, plötsligt så blev lukten så konstig, och husse ropade på mig, jaja tänkte jag och sprang till honom, och tur var det, vi hade då varg kontakt. Husse tyckte inte jag skulle bli uppäten, så han köpte en liten stuga uppe i Norrland, sådär är vi så mycket som vi kan. Sen så skulle vi med på en jaktresa till Sunnansjö i Backe, och där ni,,,, jagade jag fram en hare till husse men tror ni han hade laddat då? Man kan ju bli sur för mindre. Tredje hösten klarade jag att jaga på barmark, alltid snö tidigare. Som alla flickor ,fann jag min första kärlek Idde, och hade lite roligt. Hoppsan blev gravid, fick sonen Arne, blev ingen bra höst, problem med hormoner sas det.

2015-2016 har det blivit några harar när husse står rätt, men det händer inte för ofta precis.
Måste berätta oxå, har ju varit på såna dära skönhetsutställningar, och dom säger att jag är fin, 4 CK och BIR har blivit så långt. Vill så gärna prova ett sånt där jaktprov, så vi får se till hösten. Husse o matte tycker jag är väldigt snäll, för snäll igentligen, säger aldrig ifrån. Har bra jaktlust säger han, lite dåligt sök tidigt på säsongen, säger han som bara sitter på ryggsäcken. Skitjakt på er alla!
Hälsningar Tora

                                                jakt

Faktaruta:

Ägare är Lars-Erik Larsen från Årjäng.

SE40134/2011 Torun är född 2011-06-02 i Orsa. Alva kommer ur en kull med 9 valpar. Uppfödare är Per Göthe.

Efter S57838/2003 Uno (Zingo)

Undan S16640/2009 Ronemarkens Stina

Lars-Erik beskriver Torun som lättlärd, social, trevlig och fungerar bra ihop med andra hundar. Hon är lugnet själv – stressar aldrig upp sig

Torun är utställd hela 10gånger med Excellent med CK och BIR och som bedömning.

Jaktligt så är Torun en bra hund enligt Lars-Erik, hon hr 1 RR och vill gärna jaga Hare.

Vi önskar ekipaget ett fortsatt lycka till!