Valpar

Astens Disa har den 23 juli fått 5 valpar 2 tikar och 3 hanar

Disa ingår i det inkorsningsprojekt som Gotlandsstövareföreningen driver för att bättra på den hårt ansträngda aveln på Gotlandsstövare. En Inkorsning som välkomnas av både Svenska stövarklubben och SKK.

Astuens Disa (S49131/2006) är parad med den Norske Hygenstövaren Tosstjönás Mozart (NO42773/09)

Disa är utställd och har då fått 1a pris med CK och med domarutlåtandet: Mycket vackert feminint huvud, Mörka fina ögon ,välansatta öron med tillräcklig längd, bra hals, rygg och kors. Välvinklad runtom. Utmärkt bröstkorg. Bra benstomme. Bra tassar. Rör sig mycket bra. Bra päls och färg. Mankhöjd 49cm.

Jaktprov Disa: 2014-01-15 fick hon en ÖKL 1a på hare med 55 egenskapspoäng.

Se domarutlåtandet

Jaktprov Disa: 2014-02-02fick hon en ÖKL 2a med 53 egenskapspoäng.

Se domarutlåtande

Mozart är utställningschampion och har två st ÖKL 1or på jaktprov (hare).

Båda hundarna har godkänt RR prov

Valparna kommer att registreras som Gotlandsstövare och kan delta på utställningar och jaktprov. Vidare avel på dessa valpar kan ske efter att Gotlandsstövareföreningen ansökt hos SKK via Svenska Stövarklubben om detta. Om valparna utvecklas normalt (vilket vi förväntar) så ska vidare avel på dessa valpar inte vara något problem, tvärtom så är det angeläget att utnyttja detta nya blod i rasen.

Eftersom dessa valpar kan bli värdefulla för Gotlandstövarrasen är det önskvärt att de meriteras på utställning och jaktprov,

Eventuella tikvalpköpare ska ha möjlighet att ta en kull med denna.

Hanvalpköpare förväntas att om möjligheten uppstår tillåta parning med Gotlandsstövartik

Så du som känner att du har den tid, lust och jaktmark som krävs för att ha en chans att uppnå detta hör av dig till : Göran Ekelöf 0498 30002 eller 0768 00 44 05 eller på mejl bosan.e@hotmail.se