Pricken – månadens hund – oktober 2019

 

Fakta:

SE45798/2011 Pricken. Kallas för Pricko.

Född 2011-06-19. Ur en kull bestående av 3 tikar och 6 hanar.

Efter S32209/2002 Jack 1.

Undan S16622/2009 RR SDCH Ronemarkens Sabina.

Uppfödare är Jörgen Pettersson i Rone på Gotland.

Ägare Deividas Greicius.

Här beskriver Devidas sin hund…

– Pricko är en väldigt glad hund. Han blir alltid lika upplivad när man kliver innanför dörren. När man väl står där så skäller han, hoppar runt överallt och är superenergisk. På dagarna älskar han att äta mat och kan inte låta bli att skramla i matskålen när han inte får som han vill. Han gillar att gå på promenader men ibland kan han tjura ihop och vägra gå framåt. Detta händer oftast på somrarna då det är varmt. På kvällarna tycker han om att sova på soffan men helst i sängen med någon.”

– En sak som är bra med Pricko är att han kan vara med andra hundar. Han har aldrig bitit eller attackerat någon annan hund. Pricko har alltid varit den snälla hunden som vill vara vän med alla hundar. Han brukar inte vilja stanna hemma själv utan vill alltid följa med när man ska någonstans. Pricko åker med oss med husbilen och har både varit i Norge och Finland. Förra sommaren åkte vi till hans fosterjord, sydöstra Gotland, och firade midsommar. Då han fick syn på kaninerna för första gången …! Sedan vaktade Pricko buskar hela tiden!

– I de flesta fall brukar gotlandsstövare jaga, men inte Pricko för att han är skotträdd. Den värsta tiden på året är nyår, då folk smäller mycket raketer så han blir rädd. Vår lösning på problemet är att köra iväg honom till ett hunddagis i skogen där smällarna inte hörs.

Pricko är en jättesnäll och smart hund. Han är en riktig familjemedlem.

Deividas