Nytt inslag – Hundar vi minns – först ut – Klinga I.

Fakta:

Ägare var Bo Westberg.

22850/1991 Klinga I föddes 1979-05-01 på Gotland.                             Uppfödare var Helge Söderström i Öja Gotland.

Efter Roy.   Undan Topsy I.

Anders Lekander berättar……

Klinga föddes 1979 i Öja på södra Gotland och levde hela sitt liv i grannsocknen Hamra hos familjen Westberg på Norrgårde. Där fick hon också sluta sina dagar vid i det närmaste 18 års ålder. Hon är därmed den äldsta Gotlandsstövare vi känner till. I sina unga år blev hon påkörd av en bil och bröt vänster bakben och på bilderna ser man ett ärr efter det. Klinga var en mycket duglig harhund och jagade tills 16 årsåldern.

Klinga fick för rasen två mycket viktiga kullar. Utan dessa hade inte rasen funnits i dag. Den första kullen fick hon 1983 med Sappo som far och den andra 1986 med Tjabo. I den första kullen inmönstrades fyra av hundarna och i den andra sex. Klinga själv mönstrades in i rasen 1991. Klinga var en liten, lätt och smidig hund som kunde krypa genom fårstängsel och var mycket tillgiven och vänlig hemma på gården. Bättre hund får jag aldrig sa Bo Westberg.

På bilderna är Klinga 11 respektive 17 år. Lägg märke till de små, tydligt trekantiga öronen. Rastypiskt!

klinga-1990klinga-1996aaklinga-1996bb