Gadden – månadens hund februari 2016

SE23862/2013 Gadden
efter S46347/2002 Hugo  undan  S16631/2009 Raija1.
Ägare är Anna Jacobsson i Borlänge.
Född 2013-03-06 i Lesjöfors – Värmland.
Uppfödare är Kim Claesson och Sarah Levänen.
Kullen består av 3 tikar och 3 hanar.
Här berättar  Anna själv om sin resa med  Gadden  (Kasper)……..

”För ca tre år sedan bestämde jag och min sambo oss för att skaffa en hund, frågan då var vilken ras som skulle passa oss?

Jag är uppväxt med finska stövare och har därför ett väldigt gott öga till just stövare medan sambon Pelle inte hade så mycket erfarenhet av hundar. Efter många diskussioner fram och tillbaka hittade vi tillslut en annons gällande Gotlandstövare och beslutet var taget!

kasper01Nu snart tre år senare har vi aldrig ångrat beslutet att skaffa en stövare, det lilla formatet som Gotlandstövarna har passar oss perfekt. Kasper är en liten hund med mycket vilja och åsikter, han är inte ett dugg rädd för att använda sina utmärkta röstresurser för att protestera eller påkalla uppmärksamhet!    Kasper är i våran familj endast sällskapshund, vilket han verkar trivas väldigt bra med. Vi gör vårt bästa för att sysselsätta honom både fysiskt och psykiskt då han är ett riktigt energiknippe.

Kasperxxx  Jag och Kasper fokuserar just nu väldigt mycket på att vara ute och löpa, det finns inget bättre än att vara ute och springa i skogen tillsammans! På helgerna åker vi ut allihopa och hittar på äventyr, allt från promenader i olika skogsområden, leker kurragömma, simmar och spårar beroende på årstid.

kasper02Trots all energi så är Kasper en riktig mysvovve, han älskar att ligga nära och bli kliad. Med andra ord kan det bli ganska trångt både i sängen och i soffan!

kasper04Då både jag och Pelle jobbar ganska mycket har vi sett till att Kasper får spendera dagarna hos en hundvakt som bor ute i skogen tillsammans med sina egna tre hundar (plus andra dagisvovvar). Hos hundvakten får Kasper leka med massor av olika hundar, både små och stora. Bästa kompisen just nu är Shakti som är en pitbull!    Vad som är lite extra kul är att vi ofta blir stannade och utfrågade om vilken ras han är då många tycker att han är väldigt fin när vi är ute på promenad. Även om en och annan rynkar pannan när vi förklarar att vi inte använder honom i jakt, så brukar Kasper lyckas charma de flesta!”