Astuens Kari – månadens hund oktober 2015

PIC_0382

SE 46421/20014 Astuens Kari född 2014-07-23 efter NO42773/09 Tosstjönnas Mozart undan S49131/2006 Astuens Disa. Uppfödare är Ulla Ekelöf i  Säggeby KällungeGotland.

Kari finns hos David Nilsson i Alvesta.

Kari är en av valparna efter inkorsningen med Norsk Hygenstövare som gjordes 2014.

Enligt ägaren David:  Kari är en gladlynt hund med god jaktlust.

Hon är en trevlig och social hund som fungerar bra.

Så här berättar David själv om en av deras jakter…..

”Vi gick upp tidigt på morgonen. 05:30 var vi på plats i skogen det var mörkt fortfarande. Kari skuttade runt som en kalv som blir släppt för första gången. Hon skrämmde fåglar. Vi gick runt på ett par åkrar där jag trodde det skulle ligga hare. Men där låg ingen hare. Inga slag hon reagerade på i alla fall. Vi vandrade vidare. Mot ett ställe med ung björk. Där började Kari väcka 2-3 skall. Innan jag han fram till henne var det upptag. Och snabbt gick det. Jag vandrade bort mot en skogsväg där jag trodde haren skulle komma. Efter 20 min drev kom den. Jag tänkte först släppa iväg haren ett varv till men bestämmde för att skjuta. Där blev haren. Kari kom efter 5min tittade lite på haren(kanske 2 sec), sen sprang hon iväg och skulle ta upp en ny.Jag som hade tänkt att ta ett kort med Kari och haren. Skulle nog låtit den springa ett varv till. Nåväl, Kari kom tillbaka och fick sig några smakbitar i alla fall. Efter det gick vi runt i 2 timmar till utan resultat”

Vad månde bliva av detta? Vi önskar Kari och David fortsatta framgångar i skog och mark!