Från Stövarfullmäktige ……

Stövar-SM görs om

2014-06-02

Med en knapp majoritet röstas förslaget om har-SM igenom under helgens stövarfullmäktige i Vrigstad. Från och med 2015 kommer endast hardrev prissättas på stövar-SM.

Frågan kring har- och räv-SM har lett till heta diskussioner genom åren i Svenska Stövarklubben. Under stövarfullmäktige som pågick i Vrigstad kom frågan åter på tapeten. Detta eftersom en motion kring ett har-SM lyfts fram av en Norrbottens läns stövarklubb.
Freddy Kjellström, ordförande i Svenska Stövarklubben berättar att styrelsen avvisade motionen men att det vid omröstning visade sig att en knapp majoritet i fullmäktige ändå vill ha till stånd en förändring.
– Den beslutade förändringen medför att deltagande hundar på Stövar-SM från och med 2015 endast kommer premieras för hardreven. Däremot kan hundar kvalificera sig till tävlingen på rävmeriter i de lokala uttagningarna, säger han.
(Saxat från stövarklubbens hemsida)